Ambassadors

De leden van het ZBA-Congo team bestaan uit:
Piety en Frans Muller
Pieter Steendam
Daniel Raap en Anja Kuipers
Derk Jan Hutten
Jan de Putter
Jaap en Irene Geerts
Wolter Stoel

Hieronder stellen zij zich aan u voor:

Daniel Raap en Anja Kuipers:

Altijd in de weer voor ZOA…en als het even kan samen!

Wij zijn Daniel en Anja. Daniel is eigenaar van Reuyl Juweliers en Horlogeloods.nl en Anja werkt op de afdeling Fondsenwerving en Voorlichting bij ZOA-Vluchtelingenzorg. Ons motto is: bling bling voor de vluchteling…

Tijdens onze verkeringstijd kwam Daniel door Anja in aanraking met ZOA en werd enthousiast om Business Ambassador te worden in het Congo team. Een mooie vorm van sociaal ondernemerschap. En het verbreedt je horizon. Het is nu half april en we hopen morgen te vertrekken voor een ZOA veldbezoek naar Congo. Een unieke kans om samen de projecten van ZOA te bezoeken, lifestories te schrijven, inspiratie op te doen en gemotiveerd weer terug te komen. We hebben er zin in!

Frans & Piety Muller:

Wij zijn Frans (Frans Muller Benelux B.V.) en Piety Muller ( counseler /mediator) en zijn sinds vorig jaar bij het team Congo ingedeeld.

We hebben ons verbonden aan ZOA omdat we al lange tijd rondliepen met de gedachte om vanuit onze welvaart iets te willen bijdragen aan medemensen die onder slechte omstandigheden moeten leven.

In het gebied in Congo waar ZOA actief is zijn de omstandigheden slecht door de grote stroom vluchtelingen die terugkeert vanuit Burundi en door de aanhoudende aanvallen van de rebellen.

Dit maakt dat er dringend behoefte is aan hulp en ondersteuning en wij hopen samen met anderen de mensen in het dorp Lusambo Ake een eerste aanzet te kunnen geven om hun leven weer op te pakken en te helpen om in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Een bezoek aan Congo in april zal ons ongetwijfeld dichter bij het project en de mensen daar brengen zodat we nog gemotiveerder zullen zijn om ons in te zetten!

Pieter Steendam:

Ik ben Pieter Steendam en woon met mijn vrouw en dochter in Zwolle. Overdag houd ik mij bezig met de verkoop van sanitair voor de utiliteitsbouw, met name voor laboratoria. In mijn vrije tijd ga ik graag wat klussen in en om het huis of hardlopen.

Het ondernemer zijn is voor mij van het begin af aan een oefening geweest in het besef afhankelijk te zijn van God. Succes of falen ligt bij ondernemen soms zo dicht bij elkaar. Toen ik begon met ondernemen kreeg ik van een adviseur het advies om een doel voor ogen te stellen wat je wilt bereiken na een aantal jaren. Hij noemde als voorbeeld het kopen van een boot of een mooi huis. Maar dat kan mij niet motiveren. Het geeft mij veel meer voldoening om iets zinvols te kunnen betekenen voor andere mensen die hulp hard nodig hebben.

Zo ben ik na een aantal jaren met de ZOA in aanraking gekomen. Ik had al wat gelezen over de businessclubs en na een kennismaking heb ik besloten om me aan te sluiten bij het Congo-team.

Congo is een land waar momenteel een helpende hand zeer welkom is. Wel lastig is dat het vanwege de onrustige situatie moeilijk is om structureel wat op te kunnen bouwen, en dat wil je toch graag als ondernemer. Zeker als je beseft hoeveel rijkdom aan grondstoffen en vruchtbare grond er in feite aanwezig is. Maar het besef dat juist in zo’n situatie hulp extra hard nodig is, is voor mij reden om door te gaan. Wellicht lukt het door onze inzet om mensen weer hoop te geven in een soms uitzichtloze situatie.

Derk Jan Hutten:

Ik ben Derk Jan Hutten, eigenaar van Hv bouwontwikkeling b.v. te Meppel, en maak sinds 2 jaar deel uit van het Congo-team.

Jarenlang heb ik het 1e elftal van de plaatselijke voetbalvereniging FC Meppel gesponsord. Ik vond dat het sponsorgeld na deze periode wel eens kon worden uitgegeven aan medemensen die hulp harder nodig hebben.

Via een zakenrelatie werd ik geïntroduceerd bij ZOA waar ik enthousiast gemaakt werd door de ambassadors van de verschillende derde wereldlanden.

Ik hoop door de enthousiaste medewerking van de mede teamleden dat wij met dit dankbare werk iets zinvols kunnen betekenen voor deze medemensen in Congo. Iets wat je leven verrijkt.

De beelden van kinderen uit Congo, die ik via de presentaties op de teambijeenkomsten zag, die ondanks alle moeiten en zorgen toch blijven lachen en tevreden zijn, gaven op mij een onuitwisbare indruk.

Een geweldige kans om door ervaring daar ter plekke, dit gemotiveerd naar mensen hier over te brengen, waardoor ons team nog verder versterkt kan worden.

Jan de Putter:

Ik ben Jan de Putter en woon samen met mijn vrouw Rianne en twee jongste kinderen sinds 2010 in Harkstede (Groningen). Onze oudste twee kinderen wonen inmiddels zelfstandig. In 2008 ben ik in Zoetermeer als zelfstandige interim manager gestart na jaren bij Siemens te hebben gewerkt. Management ervaring heb ik opgedaan tijdens reorganisaties en diverse projecten. Het is mijn passie om interne organisaties zo te organiseren dat de gewenste producten en diensten geleverd kunnen worden. Daarbij heb ik vooral plezier in het werken met mensen. Momenteel help ik een consortium in het organiseren van verschillende complexe projecten in de aardgas business.
Naast gezin en werk organiseer ik samen met Rianne de Marriage Course. Wij voelen ons geroepen om via die weg zoveel mogelijk echtparen te helpen. Helaas is de ‘markt’ voor dat werk gigantisch.
In 2011 ben ik met ZOA naar het oosten van Ethiopië geweest. Mijn aanvankelijke twijfel over  dit werk veranderde in groot enthousiasme. De combinatie van enorme nood met de praktische mogelijkheden van ZOA om daar iets aan te doen, spreken mij erg aan. Dit jaar ga ik mee naar Congo in de hoop om in het team een eigen bijdrage te kunnen leveren.

Jaap en Irene Geerts

P1010103

Wij zijn Jaap en Irene Geerts en hebben sinds 28-12-2012 een prachtige dochter Lize. Jaap is eigenaar van communicatiebureau Comyoo en Irene werkt bij Menzis Zorgkantoren als zorginkoper.

Sinds 2012 zijn wij onderdeel van dit ZOA Business Ambassadors team (ZBA). Al sinds mijn jeugdjaren (Jaap) ken ik ZOA als een hulporganisatie waar mijn moeder voor collecteerde. Zo ben ik geïnteresseerd geraakt in het werk van ZOA. Tijdens een event van De 4e Musketier kreeg ik het idee om ons spaargeld anders in te zetten dan voor luxe goederen in Nederland. Vanuit het beseft dat we in Nederland enorm gezegend zijn met welvaart en rijkdom, willen we graag delen van datgene dat we hebben ontvangen.

Door mee te steunen, denken en doen met dit ZBA team geven we hieraan vorm. Het mooie van het ZBA concept vinden wij, dat we door middel van rapportage, contact met de landendirecteur en zelfs een veldbezoek echt betrokken kunnen raken bij het project. Zo kunnen we anderen in Nederland weer enthousiast maken om via ZOA mensen in andere landen te ondersteunen.

Ik nodig je van harte uit om eens contact op te nemen voor meer informatie. Jaap Geerts (0625422698)

Wolter Stoel

DSC02676

Ik ben Wolter Stoel. Samen met mijn zoon Tjaard heb ik een biologisch melkveebedrijf met 90 koeien in Groningen.

In Januari 2012 ben ik lid geworden van ZBA Congo en in maart 2012 heb ik een eerste bezoek gebracht aan de projecten in Congo.

Ik was onder de indruk van hoe het project voedselzekerheid voor kwetsbare huishoudens de levens van deze mensen veranderde. Graag deel ik twee voorbeelden:

  1. Een vrouw vertelde -staande in haar keurig verzorgde veld met cassave- vol trots dat zij en haar gezin nu 2 maaltijden per dag hadden. Op mijn vraag hoe haar leven voor dit project eruit zag antwoordde ze dat ze probeerde zich te verhuren voor werk; als dat lukte hadden ze geld voor 1 maaltijd; en soms ook geen maaltijd. Voor mij was het een voorbeeld van de armoedespiraal: als je amper geld hebt om te eten, heb je ook geen geld om goed zaaizaad/stekken te kopen en dus blijft het overleven.
  2.  Een vrouw was begeleid bij het opzetten van een restaurant en had $120 startkapitaal gekregen. Vol trots vertelde ze over haar restaurant en dat ze nu genoeg te eten had voor 5 personen; ze had zelfs $15 gespaard…..! Toen ik haar vroeg hoe het was voor dit project, schoot ze helemaal vol.  Dit zei me meer dan woorden.

Dit zijn 2 voorbeelden waarbij mensen niet alleen weer te eten hebben, maar ik zag ze terugkomen in hun waardigheid.

Hier doe ik het voor!


1 responses to “Ambassadors

Plaats een reactie