ZOA-zaalvoetbal: goede sfeer, mooie opbrengst

Het vierde ZOA-zaalvoetbaltoernooi, afgelopen zaterdag 26 januari in Zwolle, was met 24 deelnemende teams volledig volgeboekt. Aan het eind van de dag hadden we twee winnaars, maar mooier nog was de opbrengst van ruim 7.500 euro.

De opbrengst kwam uit het inschrijfgeld van honderd euro per team, van sponsoring door negentien bedrijven, meerdere verlotingen tijdens het toernooi en vrije giften op de dag zelf. Hierbij willen we niet onvermeld laten dat Dennis Plaggenmarsch het voetbaltoernooi al voor de vierde keer vrijwillig heeft georganiseerd.

In de recreantenpoule eindigde het Memo-team uit Urk als eerste. In de wisselbekerpoule konden de Banthumse Boys uit Bergentheim de beker trots in de lucht steken. Het team van ZOA-medewerkers was ook erg fanatiek, maar het mocht niet baten – ze werden laatste.

 De opbrengst

ZOA kan met de opbrengst van het toernooi 411 ontheemde en voormalige vluchtelinggezinnen in Lusambo Ake, provincie Fizi in Congo ondersteunen met landbouwverbetering.  Naast landbouwtraining en een startbedrag wordt er ook veel aandacht besteed aan vermarkting, de opzet van een lokale ‘boerenleenbank’ en goed leiderschap.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze hoofdsponsorer Frans Muller, schoenverzorging uit Groningen, en De Witte Engel, werken met textiel en natuurlijke stoffen en materialen uit Texel.

ZOA Zaalvoetbaltoernooi 2013 (79)


Plaats een reactie