4e Zaalvoetbaltoernooi voor Congo

Tijdens het inmiddels traditionele ZOA-zaalvoetbaltoernooi zullen op zaterdag 26 januari a.s. opnieuw 24 teams de strijd om de wisselbeker aangaan in de WRZV-hallen in Zwolle (Buitengasthuisstraat 8).

 De opbrengst van het toernooi is net als de afgelopen jaren bestemd voor ZOA’s werk in Oost-Congo, waar ‘de strijd aangaan’ helaas een heel andere betekenis heeft. Alle mensen in Oost-Congo kennen de gruwelijkheden van oorlog van dichtbij. Nog afgelopen november verschenen beelden daarvan in het nieuws.

 Met het geld dat de deelnemende teams inleggen, mag ZOA in dat zwaar getroffen gebied tekenen van hoop bieden en samen met de lokale bevolking werken aan herstel. Met de opbrengst van het toernooi in 2012 – 10.000 euro – werden 170 gezinnen in Congo voorzien van zaaigoed, visgereedschap of een geit, en kon ZOA vijf cassavemolens aanschaffen. Deze gezinnen verbouwen weer voldoende eten en hebben zelfs een overschot om te verkopen, zodat zij weer op eigen benen kunnen staan.

 Met de opbrengst van het toernooi van 2013 wil ZOA 411 gezinnen in het dorp Lusambo Ake bereiken.

 ZOA bestaat in 2013 veertig jaar. Er is veel veranderd in die veertig jaar, maar de steun van donateurs en vrijwilligers is onveranderd groot. Dat blijkt ook uit dit toernooi, dat geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd.

 Wilt u alle vrijwilligers en voetbalhelden aanmoedigen? U bent van harte uitgenodigd! Het toernooi zal beginnen om 13.00u en is rond 21.00u afgelopen. Tijdens deze dag zullen er loten verkocht worden, waar u kans maakt op mooie prijzen, zoals een ice-watch horloge en de felbegeerde wedstrijdballen! U kunt uw steentje ook bijdragen door een bedrag over te maken op het ZOA bankrekeningnummer 38.75.12.012 t.a.v. Zaalvoetbaltoernooi ZBA Congo. Voor meer informatie over dit bijzondere sponsortoernooi kunt u terecht op www.zoazaalvoetbaltoernooi.nl.

home zoa zaalvoetbal


Plaats een reactie