Prachtige kinderstemmen

Het moment van de reis dat me absoluut met meest bij zal blijven was het bezoek aan de school in Sebele. Stel je voor; prachtige vergezichten, heel erg groen, mooi weer, honderd of meer schitterende kinderen al zingend bij een school…

Als we aan komen rijden hangen de kinderen letterlijk al achter onze jeeps.

IMG_6140

Even wat achtergrondinformatie: ZOA bekostigt de kosten voor het onderwijs, de salarissen voor de onderwijzers en het schoolmateriaal. Wij als ZBA ondersteunen de ouders in Sebele met het bouwen van een groter schoolgebouw, omdat vorig jaar bleek dat de kinderen alleen onder een afdak les kregen. Inmiddels zijn er 2 kleine klaslokalen door de ouders zelf gebouwd en van de grotere school staat alleen nog maar het dak, omdat de ouders problemen hebben met het bakken van goede stenen. Hiervoor vragen ze ons voor een oplossing en wij hebben hen uitgedaagd zelf met een voorstel te komen voor betere stenen.

Tijdens ons bezoek aan deze school werden we toegezongen door de denk ik zo’n honderd kinderen die daar les krijgen. Hierbij een aantal filmpjes. Let ook vooral op de toewijding van de Juf!

Na het zingen kregen ze twee voetballen en twee touwtjesspringtouwen (mooi woord!).

De kinderen in Congo zijn enorm taalgevoelig. Dat blijkt als Yolenta met hen zomaar probeert het Vader Jakob te zingen. Ze zingen zo mee.


3 responses to “Prachtige kinderstemmen

Plaats een reactie